poniedziałek, 13 sierpnia 2012

Frytki najlepsze do obiadu

Pochodzą z Belgii, są przygotowywane na głębokim, wrzącym oleju, poprzez co niespecjalnie są zalecane poprzez dietetyków. 

Chrupiące z wierzchu, a delikatne w środku – to nasze ulubione frytki. Aczkolwiek, ich przygotowanie nie zawsze kończy się tak spektakularnym, gastronomicznym sukcesem, niekiedy kończy się na klęsce. Aby unikać pokrewnych kuchennych porażek, stworzono profesjonalne frytkownice. Te urządzenia najlepiej zadbają o to, ażeby frytki nie uległy spaleniu, trwale będą kontrolować temperaturę smażenia i nie odpuszczą, aby była ona zbytnio wysoka.

Frytkownice najnowszej generacji są też utworzone z myślą o bezpieczeństwo kucharza, zadbano choćby o to, ażeby sitko, w którym znajdują się posiekane ziemniaki odpowiadało kształtowi dłoni ludzi – kres z wypadkami podczas smażenia! Równocześnie należy wspomnieć, iż frytkownice wcale nie są topornym sprzętem, jaki z reguły wiemy z kuchennych regałów. Przeciwnie, bo urządzenia, które dziś znajdują się w sprzedaży są równocześnie kompaktowe, wydajne i bardzo oszczędne, czym z pewnością podbiją serca wielu kucharzy.

Niewielkie wymiary i możność podłączenia do sieci elektrycznej sprawi, że frytkownice bez kłopotu potrafią być użyte zarówno w profesjonalnych lokalach gastronomicznych, jak i mniejszych kuchniach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz